Subvențiile APIA pot fi accesate prin depunerea online a cererilor

Începând cu luna aprilie, cererile pentru subvențiile APIA pot fi semnate în format digital, eliminând necesitatea semnăturilor fizice. Solicitanții beneficiază acum de opțiunea de a semna documentele folosind semnătura electronică calificată. Pentru a obține sprijin financiar în sectorul vegetal și zootehnic în acest an, cererile pot fi depuse în intervalul 4 aprilie – 7 iunie 2024.

Conform informațiilor publicate oficial în Monitorul Oficial, cererile de plată pot fi înaintate online prin intermediul aplicației IPA și comunicării electronice. În situația în care cererea de plată include o declarație privind sectorul zootehnic, fermierii trebuie să se adreseze centrelor locale/județene ale APIA pentru a completa această declarație înainte de a accesa platforma IPA-online.

Această soluție permite utilizarea unui certificat calificat de semnătură electronică în cadrul întregii rețele de sisteme ale instituțiilor statului, precum e-Factura, e-Transport și AES-RO (Vamă). Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură se alătură acum acestei platforme digitale, facilitând astfel și mai mult procedurile administrative și aducând agricultura în era tehnologiei avansate.

Lasă un răspuns