Transmiterea registrului de evidenta a salariatilor online, cu certificatul digital

Angajatorii din Romania au obligatia de a transmite catre Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) un registru de evidenta a salariatilor,pe care sa il poata pune oricand la dispozitia inspectorilor de munca, in cazul unui control.

Conform HG 500/2011 si Ordinului MMFPS nr. 1918/2011, registrul se completeaza exclusiv in format electronic si poate fi transmis la ITM prin mai multe modalitati:

  • prin e-mail, pe baza de semnatura electronica
  • prin completarea on-line a bazei de date existente pe portalul ITM (posibila doar dupa crearea si activarea unui cont de utilizator pe portalul ITM)
  • prin depunerea (in format electronic) la sediul ITM, insotit de o adresa de inaintare semnata de angajator

Transmiterea registrului prin e-mail

Pentru persoanele care detin un kit de semnatura electronica, cea mai rapida modalitate de transmitere a registrului de evidenta a salariatilor este cea prin e-mail. Ea presupune semnarea electronica a registrului (utilizand un certificat digital emis de un furnizor acreditat de servicii de certificare) si transmiterea lui la adresa de e-mail pusa la dispozitie de ITM.

Potrivit avocatnet.ro, adresa de e-mail la care poate fi transmis registrul general de evidenta a salariatilor este suportregistru@inspectiamuncii.ro.

Lasă un răspuns