Parlamentarii semneaza electronic lista de prezenta

Incepand de luni, 5 octombrie, semnatura electronica este utilizata de parlamentari pentru a semna lista de prezenta la sedintele de plen.

Masura a fost luata de conducerea Camerei Deputatilor pentru a elimina posibilitatea ca deputatii prezenti la sedinte sa semneze condica de prezenta si pentru colegii lor absenti.

Concret, pentru a semna lista de prezenta, parlamentarii trebuie sa se autentifice in sistemul de inregistrare electronica a prezentei, utilizand cardul personal de acces, si apoi sa semneze electronic pe un ecran alaturat, utilizand un stylus pen.

Sistemul memoreaza primul specimen al semnaturii electronice a parlamentarului si il compara cu semnaturile ulterioare ale acestuia. Daca semnatura electronica difera de cea initiala, sistemul nu inregistreaza prezenta parlamentarului.

Semnatura electronica utilizata de parlamentari este diferita de cea folosita de contribuabili in relatia cu ANAF sau de medici si farmacisti in relatia cu CNAS, fiind doar o copie digitizata a semnaturii olografe a parlamentarului (identica celei care se realizeaza la obtinerea/schimbarea permisului de conducere)

Lasă un răspuns