Declaratiile fiscale care trebuie depuse la 20 decembrie

In conformitate cu OUG nr. 84/2012, declaratiile care, potrivit Codului fiscal sau altor legi care le reglementeaza, au scadenta si termenul de declarare la 25 decembrie sunt scadente si trebuie declarate pana la data de 21 decembrie.

Astfel, in luna decembie, declaratiile fiscale care aveau termenul de depunere pana la data de 25 a lunii trebuie depuse pana la data de 20 decembrie (vineri, 20 decembrie):

  • Declaratia 097 – notificare privind incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare;
  • Declaratia 100 privind obligatiile de plata la bugetul de stat;
  • Declaratia 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate – pentru luna precedenta;
  • Declaratia 224 privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania pentru luna noiembrie;
  • Declaratia 300 – decont de taxa pe valoarea adaugata;
  • Declaratia 301 – decont special de taxa pe valoarea adaugata pentru luna noiembrie;
  • Declaratia 307 privind sumele rezultate din ajustarea/corectia ajustarilor/regularizarea taxei pe valoarea adaugata;
  • Declaratia 311 privind taxa pe valoarea adaugata colectata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art. 153 alin. (9) lit. a) – e) sau g) din Codul fiscal;
  • Declaratia 390 VIES – declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile /prestarile intracomunitare de bunuri pentru luna noiembrie;
  • Declaratia 394 – declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national.

6 dintre aceste declaratii pot fi depuse online: declaratia 100, declaratia 112, declaratia 300, declaratia 301, declaratia 390VIES si declaratia 394.

Pentru depunerea lor online, este necesara utilizarea unui kit de semnatura electronica achizitionat de la un furnizor acreditat de servicii de certificare.

Cel mai mare furnizor din Romania, certSIGN, livreaza kitul de semnatura electronica gratis oriunde in tara si ofera clientilor sai posibilitatea reinnoirii certificatelor, mai rapid si mai ieftin, online.

De asemenea, clientii certSIGN beneficiaza de suport tehnic disponibil permanent pentru rezolvarea la orice ora a problemelor intampinate la instalarea sau utilizarea kitului de semnatura electronica.

Lasă un răspuns