Declaratiile fiscale care trebuie depuse in luna noiembrie 2013

In luna noiembrie, contribuabilii au de depus, dupa caz, un numar de 15 declaratii fiscale, cu termene de depunere in zilele de 7, 11 si 25 noiembrie.

Primul termen de depunere este in data de 7 noiembrie, atunci cand trebuie depusa declaratia 092 privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania.

Declaratia trebuie depusa de persoanele juridice si persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere care in luna octombrie 2013 au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri si sunt obligate sa-si modifice perioada fiscala devenind platitori de TVA lunar.

Pana luni, 11 noiembrie, trebuie depuse urmatoarele declaratii:

 • Declaratia 010 – declaratie de inregistrare fiscala/declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica;
 • Declaratia 020 – declaratie de inregistrare fiscala/declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane;
 • Declaratia 070 – declaratie de inregistrare fiscala/declaratia de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere;
 • Declaratia 096 – declaratie de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA in vederea aplicarii regimului de scutire prevazut la art. 152 din Codul Fiscal.

Luni, 25 noiembrie 2013,  este ultima zi in care contribuabilii pot depune urmatoarele declaratii fiscale:

 • Declaratia 097 – notificarea privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare.
 • Declaratia 100 privind obligatiile de plata la bugetul de stat, cu termen lunar pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii octombrie 2013.
 • Declaratia 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, cu termen lunar pentru obligatiile aferente lunii octombrie 2013.
 • Declaratia 224 privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania
 • Declaratia 300 – decontul de taxa pe valoarea adaugata, cu termen lunar, pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii octombrie 2013;
 • Declaratia 301 – decontul special de taxa pe valoarea adaugata
 • Declaratia 307 – privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata.
 • Declaratia 311 privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153 alin. (9) lit. a) – e) din Codul Fiscal.
 • Declaratia 390 VIES – declaratie recapitulativa privind livrarile / achizitiile / prestarile intracomunitare pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in luna octombrie 2013
 • Declaratia 394 – declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national

Dintre declaratiile fiscale specificate mai sus, urmatoare pot fi depuse online utilizand certificatul digital calificat: declaratia 100, declaratia 112, declaratia 300, declaratia 301, declaratia 390VIES si declaratia 394.

Certificatul digital calificat poate fi achizitionat de la un furnizor acreditat de servicii de certificare.

Cel mai mare furnizor din Romania, certSIGN, livreaza certificatul digital gratis oriunde in tara si ofera clientilor sai posibilitatea reinnoirii certificatelor, mai rapid si mai ieftin, online.

De asemenea, clientii certSIGN beneficiaza de suport tehnic disponibil permanent pentru rezolvarea la orice ora a problemelor intampinate la instalarea sau utilizarea certificatului digital.

Lasă un răspuns