Depunerea declaratiei 300 online

Declaratia 300, „Decont de taxa pe valoarea adaugata” este unul dintre formularele care pot fi depuse online, pe portalul ANAF, folosind certificatul digital calificat achizitionat de la un furnizor acreditat de servicii de certificare.

Completarea formularului se face cu ajutorul programelor de asistenta existente pe portalul ANAF, la sectiunea „Declaratii electronice”, in felul urmator:

1. Daca programul de contabilitate folosit nu completeaza automat declaratia D 300, se acceseaza sectiunea “Descarcare declaratii” de unde se descarca ultima versiune a declaratiei 300, in format PDF (Soft A).

Dupa completarea delcaratiei, se acceseaza sectiunea “Transmitere declaratii” si se procedeaza ca la punctul 3.

2. Daca programul de contabilitate folosit completeaza automat declaratia, dupa generarea ei se acceseaza sectiunea “Transmitere declaratii”.

3. Se selecteaza Alegeti fisierul, se apasa pe Browse, si se indica documentul PDF cu declaratia D300 de pe calculator, iar apoi se transmite apasand butonul Trimite.

Pentru a putea depune declaratia D300 online, trebuie achizitionat si folosit un certificat digital calificat. Acesta poate fi cumparat de la oricare dintre furnizorii acreditati de servicii de certificare din Romania, respectiv certSIGN, DigiSign, Alfasign si Trans Sped. Pretul certificatului digital calificat este de 47 de Euro fara TVA la primii trei si de 54 de Euro la ultimul.

certSIGN livreaza gratis certificatul digital calificat oriunde in tara si ofera gratis 60 de marci temporale.

Pe baza certificatului digital calificat pot fi semnate timp de un an un numar nelimitat de documente in format electronic, indiferent de furnizorul de la care a fost achizitionat certificatul.

 

Lasă un răspuns