Declaratiile fiscale care trebuie depuse pana pe 25 octombrie

Joi, 25 octombrie, este ultima zi de depunere pentru un numar de 10 decalaratii fiscale, dintre care 6 pot fi depuse online folosind un certificat digital calificat achizitionat de la un furnizor acreditat de servicii de certificare.

Care sunt aceste declaratii si cum pot fi depuse

Declaratia 097 – Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare – trebuie depusa de persoanele impozabile a caror cifra de afaceri nu a depasit plafonul de 2250000 de lei in perioada 1 octombrie 2011 – 30 septembrie 2012 si care vor aplica TVA la incasare de la 1 ianuarie 2013. Formularul se depune la ghiseu.

Declaratia 100 privind obligatiile de plata la bugetul de stat – poate fi depusa online.

Declaratia 104 – declaratia privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor aferente trimestrului precedent – se depune la ghiseu.

Declaratia 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate trebuie depus de persoanele care au calitatea de angajatori, precum si entitatile asimilate angajatorului, care au calitatea de platitori de venituri din activitati dependente. Formularul se depune exclusiv online.

Declaratia 224 – Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de persoane fizice care desfasoara activitate in Romania – se depune la ghiseu.

Declaratia 225 – Declaratia privind stabilirea impozitului reprezentand plata anticipata trimestriala in contul impozitului pe castigul net anual impozabil – se depune la ghiseu.

Declaratia 300 – Decontul de TVA – se poate depune online.

Declaratia 301 – Decontul special de TVA – se poate depune online.

Declaratia 390 VIES – Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare de bunuri – poate fi depusa online.

Declaratia 394 – Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national – poate fi depusa online.

Depunerea online a declaratiilor susmentionate se poate realiza exclusiv pe baza unui certificat digital calificat obtinut de la un furnizor acreditat de servicii de certificare, respectiv certSIGN, Digisign, Trans Sped, Alfasign si Certdigital.

Pretul unui certificat digital calificat este de 47 de euro fara TVA si permite semnarea timp de un an a unui numar nelimitat de declaratii pentru un numar nelimitat de CUI-uri.

certSIGN livreaza gratis certificatul digital calificat si ofera un bonus lunar constand in 60 de marci temporale, timp de un an. De asemenea, intrucat documentele necesare obtinerii certificatului digital pot fi depuse la un reprezentant certSIGN din tara, sunt eliminate cheltuielile notariale (aproximativ 10 euro).

 

Lasă un răspuns