Depunerea online a declaratiilor fiscale, reglementata de o noua ordonanta

Maine intra in vigoare OG nr. 16/2012 din 23.08.2012 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, care aduce noi reglementari cu privire la depunerea declaratiilor fiscale online.

Potrivit ordonantei, data depunerii declaratiilor online, in cazul declaratiilor validate, este data inregistrarii lor pe portalul ANAF. In cazul declaratiilor nevalidate, data depunerii este considerata data validarii, astfel cum rezulta din recipisa.

In situatia in care declaratia a fost depusa pana la termenul legal si a fost nevalidata urmare a unor erori de completare, data depunerii este considerata data din mesajul initial, cu conditia depunerii unei declaratii valide pana in ultima zi lucratoare a aceleiasi luni.

Noile reglementari se aplica atat pentru declaratia 112  (declaratia unica), care se depune exclusiv online, cat si pentru declaratiile fiscale care se pot depune online – 100, 101, 120, 130, 200, 208, 300, 301, 318, 390 VIES, 394, 600, 710 -, dar si pentru situatiile financiare si raportarile contabile.

Depunerea online a declaratiei 112 si a celorlalte formulare poate fi facuta doar utilizand un certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat de servicii de certificare.

Pretul fara TVA al unui certificat calificat este de aproximativ 47 de euro, iar pe baza lui poate fi depusa online atat declaratia 112, cat si celelalte declaratii timp de un an pentru un numar nelimitat de societati.

certSIGN ofera odata cu certificatul digital o serie de extrabeneficii constand in vouchere pentru produse de contabilitate, acces gratuit la cea mai moderna aplicatie legislativa din Romania si la serviciul de arhivare electronica cu valoare legala cu ajutorul caruia pot fi arhivate toate declaratiile fiscale depuse online pe parcursul unui an.

Totodata, certSIGN livreaza certificatul digital calificat gratis oriunde in tara si ofera lunar 60 de marci temporale gratis.

Lasă un răspuns