Ce ai de facut dupa reinnoirea certificatului digital

Dupa reinnoirea certificatului digital calificat, certificatul trebuie inregistrat pe site-ul ANAF inainte de a putea fi folosit pentru depunerea declaratiilor fiscale, in speta declaratia 112 (declaratia unica) care se depune exclusiv online.

Pentru inregistrarea certificatului reinnoit, trebuie descarcat documentul de confirmare (click aici), care se completeaza urmatoarele campuri din jumatatea superioara*:

Nume – numele titularului (daca titularul are doua nume, ele se separa prin cratima),

Prenume – prenumele titularului (daca titularul are doua prenume, ele se separa prin cratima),

CNP – codul numeric personal al titularului,

adresa de email – trebuie sa coincida cu cea specificata in certificatul digital.

*Nu se completeaza nici un camp sub linia neagra din zona mediana a documentului.

Documentul de confirmare completat urmand aceste instructiuni, se semneaza electronic efectuand click pe campul Semnatura utilizator (dispozitivul USB trebuie sa fie conectat la calculat) si introducand codul PIN al token-ului.

Documentul semnat electronic se transmite la furnizorul de certificate digitale la adresa de e-mail de tipul confirmare@numefurnizor.ro. In cazul clientilor certSIGN, de exemplu, documentul de confirmare se transmite la adresa confirmare@certsign.ro

Furnizorul semneaza electronic documentul (numai daca datele au fost completate corect), dupa care il trimite inapoi titularului, pe e-mail.

Documentul de confirmare primit de la furnizor se incarca pe site-ul ANAF, la sectiunea Declaratii electronice subsectiunea Reinnoire ceritificate. Dupa inregistrarea certificatului reinnoit pe site-ul ANAF, declaratia 112 si toate celelalte vor putea fi depuse ca pana acum, pe portalul ANAF sau e-guvernare, in functie de tipul declaratiei.

Certificatul digital poate fi reinnoit la oricare dintre cei 5 furnizori de certificate – certSIGN, DigiSign, AlfaSing, Trans Sped, Certigital -, la pretul (fara TVA) de 30 de euro.

certSIGN ofera la reinnoirea certificatului digital, pe langa 60 de marci temporale pe luna si livrare gratuite, un pachet de extrabeneficii compus din:

– vouchere pentru produse premium de contabilitate

– serviciul de arhivare electronica cu valoare legala – gratuit timp de un an

– acces gratuit la aplicatia SuperLege.ro timp de 3 luni

Lasă un răspuns