Depunerea declaratiei D300 online

Certificatul digital calificat permite transmiterea online a 16 formulare fiscale pe portalul Agenitiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Printre acestea se numara declaratia D112 (declaratia unica), care se depune exclusiv online, si Declaratia 300, “Decont de taxa pe valoarea adaugata”.

Ca si declaratia 112, si declaratia 300 are termene de depunere diferite in functie de tipul contribuabilului. Declaratia 300 se depune lunar, trimestrial, semestrial sau anual. Mai multe detalii despre termenele de depunere gasiti aici.

Formularul 300 se completeaza cu ajutorul programelor de asistenta existente pe portalul ANAF, la sectiunea Declaratii electronice:

1. in cazul in care programul de contabilitate nu completeaza automat declaratia 300, se acceseaza sectiunea Descarcare declaratii. De aici se descarca ultima versiune a declaratiei 300.

Dupa completarea declaratiei, se aceseaza sectiunea Transmitere declaratii si se continua potrivit instructiunilor de la punctul 3.

2. daca programul de contabilitate folosit completeaza automat delcaratia 300, dupa generarea ei se acceseaza sectiunea Transmitere declaratii si se continua cu puntul 3.

3. Se selecteaza Alegeti fisierul, se face click pe Browse, se alege documentul PDF cu declaratia 300 si se efectueaza click pe Trimite.

Depunerea declaratiei 300 online necesita folosirea unui certificat digital calificat. Acesta poate fi cumparat de la oricare dintre furnizorii acreditati de servicii de certificare din Romania, respectiv certSIGN, DigiSign, Alfasign si Trans Sped . Pretul certificatului digital este de 47 de Euro fara TVA la primii trei furnizori si de 54 de Euro fara TVA la ultimul.
certSIGN livreaza gratis certificatul digital oriunde in tara si ofera gratis 60 de marci temporale.

Pe baza certificatului digital calificat pot fi semnate electronic si transmise online timp de un an un numar nelimitat de documente in format electronic, indiferent de furnizorul de la care a fost achizitionat. Certificatul digital permite transmiterea documentelor in format electronic in relatia cu ANAF, SEAP, CNAS, ONRC, CNVM, CSSP, ITM, Monitorul Oficial, Depozitarul Central sau in relatia cu partenerii de afaceri.

Lasă un răspuns