Obtinerea certificatului digital calificat pentru depunerea D112

Din ianuarie 2012, nici un contribuabil nu va mai sta la cozile ghiseelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) pentru a depune declaratia 112 (declaratia unica).

Din 2012, declaratia 112 se depune exclusiv  online pe site-ul e-guvernare.ro semnata electronic pe baza unui certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat de servicii de certificare.

Furnizorii acreditati de servicii de certificare din Romania sunt certSIGN, Digisign si Trans Sped.

Pentru obtinerea unui certificat digital calificat se procedeaza in felul urmator:

1. Se completeaza formularul de pe site-ul furnizorului de certificate,

2. Dupa trimiterea formularului, solicitantul primeste pe adresa de email furnizata in formular documentele necesare pentru emiterea emiterii.

3. Documentele se semneaza, se stampileaza si se transmit prin curier (insotite de o declaratie autentificata notarial) sau se depun personal la sediul sau la partenerii furnizorului.

Partenerii certSIGN sunt Alpha Bank, BRD, OTP Bank, Raiffeisen Bank si CEC Bank. Digisign a incheiat parteneriat cu Banca Transilvania, iar Trans Sped cu BCR.

4. Certificatul digital poate fi ridicat de titularul contractului de la sediul furnizorului certificatului digital, de la bancile partenere sau poate fi transmis prin curier la adresa titularului cu confirmare la primire.

Ofertele celor trei furnizori acreditati de servicii de certificare din Romania sunt urmatoarele:

cerSIGN ofera certificatul digital, dispozitivul criptografic (token) si, gratuit, 60 de marci temporale gratuite pe luna timp de un an si aplicatia clickSIGN pentru crearea semnaturii electronice la pretul de 47 EURO + TVA. certSIGN livreaza certificatul digital gratuit oriunde in tara, fara cheltuieli suplimentare din partea cumparatorului.

La DigiSign kitul care contine certificat digital si un token costa 47 EURO + TVA, la care se adauga cheltuielile de transport.

Certificatul digital si dispozitivul criptografic de la Trans Sped costa 54 EURO + TVA.

Certificatul digital poate fi folosit in relatia cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Oficiul national al registrului comertului (ONRC), Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP), Monitorul Oficial etc.  Certificatul digital permite de asemenea semnarea electronica, criptarea si transmiterea unui numar nelimitat de documente de orice fel (facturi, contracte, rapoarte etc.) in relatia cu partenerii de afaceri.

Lasă un răspuns