Certificatul calificat si iPhone

In acest moment, posesorii de iPhone pot descarca pe telefon o aplicatie, ce asigura criptarea de SMS-uri, mail-uri si fisiere in baza unui certificat calificat.

Compania care a creat iPhone-ul, Apple, a avut o evolutie foarte interesanta.

Aceasta a fost infiintata in anul 1975 de catre Steve Jobs, Steve Wozniak si Ronald Wayne in scopul de a vinde un tip de computer care era 100% creatia lor si avea numele Apple 1. Primele modele de calculatoare de la Apple nu erau deloc spectaculoase comparativ cu ceea ce suntem obisnuiti azi, insa pana la sfarsitul anilor 70 Apple dispunea de o linie de design PC, plus una de productie, ajungand relativ repede o firma de top.

Un moment important il constituie aparitia calculatoarelor Apple Lisa si Macintosh. La finele anilor ’80, este lansat primul computer portabil,”Macintosh Portable”, care avea sa fie urmat in 1991 de “Power Book”, modelul care a stabilit forma moderna a computerelor-laptop. In anii’90 Apple isi diversifica foarte mult oferta ajungand sa creeze aparate foto digitale, CD-playere portabile, console video sau televizoare. Produsul cel mai de succes al acestei perioade este calculatorul iMac.

Perioada de dupa 2000 marcheaza o dezvoltare spectaculoasa a companiei odata cu aparitia tabletei portabile iPod si a iPhone, lansat in Statele Unite in anul 2007. Despre iPhone se poate spune ca este in acelasi timp un telefon mobil “smartphone”, un dispozitiv de comunicatie fara fir dar si un player multimedia. Fiind foarte utilizat de catre oamenii de afaceri, au fost create aplicatii care sa permita protejarea fisierelor printr-un certificat calificat. Aplicatia care foloseste acest certificat calificat este disponibila doar prin AppStore. Un certificat calificat permite protejarea SMS-urilor, emailurilor si a tuturor fisierelor de pe iPhone si iPad.

 

Lasă un răspuns