Medicii si raportarea electronica

Ordinul CNAS numarul 28 din data de 19.01.2011:

„Toti furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate precum si furnizorii de servicii de dializa aflati in relatie contractuala cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au obligatia depunerii prin mijloace electronice de transmitere la distanta documentele justificative privind raportarea activitatii realizate in vederea decontarii, formularelor de raportare si fisierele de date necesare raportarii in sistemul informatic unic integrat.”

Ca urmare a acestui ordin categoriile vizate vor trebui incepand cu data de 1. 04.2011 sa isi faca raportarile catre CNAS in format electronic.

Pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sunt disponibile versiunile actualizate ale modelelor de raportare electronica catre SIUI.

Raportarile electronice se vor putea face doar prin intermediul unui certificat digital calificat.

Medicii, farmacistii si ceilalti furnizor de servicii si dispozitive medicale au la dispozitie in acest moment o oferta care le garanteaza o emitere rapida a certificatelor digitale, ghid online de utilizare a certificatului digital si asistenta tehnica telefonica.

Livrarea certificatelor digitale este gratuita pe tot teritoriul Romaniei.

Un certificat digital poate fi utilizat pentru crearea unui numar nelimitat de semnaturi electronice. Impreuna cu certificatul sunt oferite si marci temporale gratuite, care permit marcarea temporala a 60 de documente lunar, timp de un an de zile.

Este important de stiut faptul ca orice semnatura electronica trebuie sa aiba atasata o marca temporala, conform deciziei Ministerului Comunicatiilor. In afara momentului de timp, marca temporala mai include si  amprenta unica a documentului, pentru a se face legatura intre acesta si marca temporala, un numar de ordine al marcii temporale care sa o identifice unic intre marcile emise de o Autoritate de Marcare Temporala, plus  semnatura electronica a autoritatii de marcare temporala.

Lasă un răspuns