Cum reduci dimensiunile documentului de confirmare in Adobe Reader XI

Din luna martie, documentul de confirmare care se incarca pe portalul ANAF pentru inregistrarea sau reinnoirea certificatelor digitale trebuie sa fie mai mic de 1 MB (1024 kb). In cazul incarcarii unui document ce depaseste aceasta dimensiune, site-ul ANAF va afisa un mesaj de eroare iar procedura de confirmare va trebui reluata.

Pentru ca dimensiunea documentului de confirmare incarcat pe site-ul ANAF depaseasca 1MB, este necesara efectuarea unei modificari in setarile aplicatiei Adobe Reader.

Intrucat setarile pentru Adobe Reader 8, 9 si X difera de cele pentru Adobe Reader XI, este necesara identificarea versiunii aplicatiei, astfel:

  1. In Adobe Reader se efectueaza click pe Help din bara de meniu
  2. Versiunea aplicatiei apare la About Adobe Reader

Configurarea Adobe Reader XI

  1. In Adobe Reader se efectueaza click pe File si se alege Preferences…
  2. In fereastra care apare se selecteaza categoria Signatures si se efectueaza click pe butonul More… de la sectiunea Creation & Appearance
  3. In urmatoarea fereastra se debifeaza optiunea Include signature’s status
  4. Pentru salvarea modificarilor, se efectueaza click pe butonul OK din ambele ferestre deschise in pasii anteriori.
Citeste si: Cum obtii un document de confirmare mai mic de 1MB in Adobe Reader 8, 9 sau X

Depunerea documentului de confirmare pe site-ul ANAF este necesara in cazul detinatorilor unui kit de semnatura electronica extinsa pe care doresc sa il foloseasca in relatia cu ANAF, pentru depunerea online a declaratiilor fiscale, a raportarilor contabile sau a situatiilor financiare.

Kitul de semnatura electronica extinsa poate fi achizitionat de la un furnizor de servicii de certificare acreditat in baza legii 455/2001.

Cel mai mare furnizor din Romania, certSIGN, livreaza kitul de semnatura electronica gratis oriunde in tara si ofera clientilor sai posibilitatea reinnoirii online a certificatelor, mai rapid si mai ieftin.

Lasă un răspuns