Cum schimbi titularul certificatului digital calificat

Semnatura electronica extinsa garanteaza identitatea, autenticitatea, integritatea si valoarea legala a documentelor in format electronic transmise online. Semnatura electronica extinsa este creata pe baza unui certificat digital calificat (care este echivalentul unui act de identitate in forma electronica) si a unei aplicatii specializate.

Kitul de semnatura electronica extinsa contine toate elementele necesare semnarii, cu valoare legala, a documentelor in format electronic si permite transmiterea online a unui numar nelimitat de documente autentificate in relatia cu un numar de 9 institutii – dintre care cele mai notabile ANAF, CNAS si SEAP – si cu partenerii de afaceri.

Pentru schimbarea titularului unui certificat digital calificat, in situatia in care certificatul a fost emis pentru un angajat care nu mai lucreaza in firma (de exemplu), sunt necesare urmatoarele:

1. Revocarea certificatului digital calificat, folosind serviciul de revocare sau trimitand un email echipei de suport tehnic ori prin prezentarea la sediul furnizorului si solicitarea revocarii. Certificatul se revoca in cel mult 24 de ore de la solicitare.

2. Solicitarea emiterii unui nou certificat digital calificat, urmand procedura prezentata pe site-ul furnizorului de certificate digitale.

Kitul de semnatura electronica poate fi achizitionat, la pretul de aproximativ 47 de Euro, fara TVA, de la un furnizor acreditat de servicii de certificare din Romania, respectiv certSIGN, Digisign, Alfasign, Trans Sped si Certdigital.

Kitul de semnatura electronica de la certSIGN include si 60 de marci temporale lunar oferite gratuit timp de un an si este livrat gratis, prin curier rapid, oriunde in tara.

 

Lasă un răspuns