Documentele care pot fi semnate electronic utilizand certificatul digital calificat

Certificatul digital calificat este un instrument care simplifica substantial modul de lucru in relatia cu institutiile de stat si cu partenerii de afaceri. Desi este utilizat indeosebi pentru a depune online declaratia 112 (declaratia unica), certificatul digital poate fi folosit pentru autentificarea oricarui tip de document in format electronic.

Documentele care pana nu demult rapeau timp pretios ori de cate ori trebuiau depuse fizic la o institutie, acum pot fi transmise online in cateva secunde.

Intrucat potrivit Legii nr. 455/2001 semnatura electronica extinsa este asimilata inscrisului sub semnatura privata, toate documentele semnate electronic pe baza unui certificat digital calificat au valoare legala de necontestat in justitie.

Asadar, semnatura electronica extinsa creata pe baza certificatul digital calificat da valoare legala oricarui tip de document si permite transmiterea lui online mai rapid, mai comod si in siguranta deplina. Pot fi semnate contracte, rapoarte financiare, state de plata a salariilor, note de comanda, constatari, mostre, notificari, fotografii digitale si orice alt tip de document in format electronic.

Certificatul digital clalificat care permite semnarea unui numar nelimitat de documente timp de un an si transmiterea lor online catre partenerii de afaceri ori catre institutiile de stat este de 47 de Euro, fara TVA. El poate fi achizitionat de la un furnizor acreditat de servicii de certificare, respectiv certSIGN, Digisign, Certdigital, Alfasign si Trans Sped.

certSIGN livreaza gratis certificatul digital prin curier rapid oriunde in tara, ofera gratis 60 de marci temporale lunar timp de un an. In plus, ofera la cumpararea kitului de semnatura electronica un pachet de extrabeneficii format din vouchere pentru produse de contabilitate, acces la cea mai moderna aplicatie juridica din Romania si la serviciul de arhivare electronica cu valoare legala care permite arhivarea timp de un an a tuturor declaratiilor fiscale depuse online.

Lasă un răspuns