Declaratiile fiscale care trebuie depuse pana la 27 august

Nu mai putin de 8 declaratii fiscale au termenul de depunere luni, 27 august 2012. 6 dintre aceste declaratii , printre care se numara si declaratia 112 (declaratia unica), se pot depune online utilizand un certificat digital calificat.

Care sunt aceste declaratii, si cum pot fi depuse

– Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat (formular 100) se poate depune atat la ghiseu, cat si online.

– Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (formular 112) – se depune exclusiv online

– Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania (formular 224)  – se depune doar la ghiseu.

– Decontul de taxa pe valoarea adaugata (formular 300) – se poate depune si online.

Formularul trebuie depus si de catre contribuabilii care au solicitat scoaterea din evidenta ca platitor de TVA (cf. art. 152 alin. (7) din Codul Fiscal) pana la 10 iulie 2012;

– Decontul special de taxa pe valoarea adaugata (formular 301) – se poate depune si online.

– Declaratie privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) – e) din Codul Fiscal (formular 311) – se depune doar la ghiseu

– Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare  (formular 390 VIES) – se poate depune online

– Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national (formular 394) – se poate depune online

Declaratia 301 se depune accesand site-ul ANAF, la sectiunea Declaratii electronice, subsectiunea Transmitere declaratii. Aici se mai pot depune si formularele 101,103 si 120.

Pentru celelalte declaratii, se acceseaza e-guvernare.ro, sectiunea Depunere declaratii.Din aceasta sectiune se pot depune, pe langa declaratia 112, 100, 200, 208, 300, 390, 394, 600, 710, formularele S1001, C230, F900 si situatiile financiare, si raportarile anuale.

Depunerea online a acestor declaratii se poate face exclusiv pe baza unui certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat de servicii de certificare, respectiv certSIGN, DigiSign, Alfasign, Certdigital sau Trans Sped.

Pretul fara TVA al unui asemenea certificat este de 47 de euro la primii patru furnizori enumerati si de 54 de euro la ultimul. certSIGN livreaza gratis certificatul digital oriunde in tara si ofera, inclus in pretul certificatului, 60 de marci temporale pe luna.

De asemenea, pana la 15 septembrie, certSIGN ofera tuturor celor care cumpara sau isi reinnoiesc un certificat digital un pachet de extrabeneficii compus din vouchere de reduceri la produse de contabilitate si acces gratuit la cea mai moderna aplicatie juridica din Romania, respectiv la serviciul de arhivare electronica cu valoare legala de la certSIGN.

Lasă un răspuns