Pretul kitului de semnatura electronica extinsa

Semnatura electronica extinsa ofera valoare legala documentelor in format electronic, indiferent de natura lor si permite transmiterea online cu usurinta si in conditii de siguranta a documentelor catre institutii publice sau catre partenerii de afaceri.

In prezent, pe baza kitului de semnatura electronica extinsa pot fi transmise online documentele catre un numar de noua institutii, printre care cea mai notabila Agentia Nationala de Administrare Fiscala.  Anul trecut, obligativitatea transmiterii online a declaratiei 112 a stimulat cresterea pietei de certificate digitale care a contribuit la aparitia a doi noi furnizori de certificate. In acest moment exista cinci furnizori acreditati de servicii de certificare – certSIGN, DigiSign, Trans Sped, Alfasign si Certdigital.

Pretul kitului de semnatura electronica extinsa la fiecare dintre cei 5 furnizori este dupa cum urmeaza:

– certSIGN – pret 47 de euro fara TVA. Pachetul contine toate elementele necesare crearii semnaturii electronice, include serviciul de marcare temporala si este livrat gratis prin curier rapid oriunde in tara

certSIGN ofera de asemenea un pachet special de beneficii format din vouchere pentru produse financiar-contabile, acces la aplicatia legislativa SuperLege si serviciul de arhivare electronica a declaratiilor fiscale depuse online.

– DigiSign – 47 de euro fara TVA – pachetul contine toate elementele necesare crearii semnaturii electronice.

– Trans Sped – 54 de euro fara TVA – pachetul contine toate elementele necesare crearii semnaturii electronice.

– Alfasign – 47 de euro fara TVA – pachetul contine toate elementele necesare crearii semnaturii electronice.

– Certdigital – 46 de euro fara TVA – pachetul contine toate elementele necesare crearii semnaturii electronice.

Documentele necesare pentru obtinerea certificatului digital de semnatura electronica pot fi depuse personal sau transmise prin posta ori curier la sediul furnizorului. Daca se alege aceasta ultima varianta – de transmitere prin posta/curier -, la setul de documente trebuie adaugata si o declaratie de acceptanta autentificata notarial. Autentificarea acestei declaratii adauga un cost suplimentar de aproximativ 10 euro.

De aceea, certSIGN, DigiSign si Trans Sped au incheiat parteneriate cu diferite banci pentru facilitarea obtinerii certificatelor de semnatura electronica extinsa.

certSIGN are cea mai mare retea de distributie, avand parteneriate pentru distribuirea certificatelor digitale incheiate cu BRD, Alfabank, Raiffeisen Bank si OTP Bank. In prezent, certSIGN are peste 300 de reprezentanti la nivel national la care pot fi depuse documentele necesare obtinerii certificatelor digitale.

Lasă un răspuns