Depunerea rapida si sigura a declaratiilor ITM

Declaratiile itm online se depun ca urmare a hotararii de guvern numarul 1397 din anul 2010.

Aceasta prevede faptul ca angajatorii sunt obligati sa depuna declaratiile prevazute la articolul 1 in format electronic, accesand portalul e-Romania, conform prevederilor articolului 8. Instructiunile necesare  folosirii serviciului pentru depunerea declaratiilor itm online se gasesc pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Angajatorii isi vor depune declaratiile lunare folosindu-se de aplicatia ITM online, lansata chiar de Inspectoratul Teritorial de Munca. Cei interesati trebuie sa solicite o parola de acces, pentru ca ulterior sa primeasca un mesaj de confirmare pentru a putea sa isi activeze contul. Userul si parola se primesc in prealabil de la ITM intr-un plic sigilat.

In vederea depunerii declaratiilor ITM online este necesara procurarea unui certificat digital calificat. Prin intermediul acestuia se poate semna orice document online putand fi folosit atat in relatia cu institutii ale statului de tipul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Monitorului Oficial, Oficiului National al Registrului Comertului sau  Comisiei Nationale de Valori Mobiliare, cat si cu partenerii de afaceri.  In relatiile de bussines folosirea certificatului digital calificat poate aduce  o crestere semnificativa a eficientei prin reducerea timpului destinat transmiterii informatiilor, asta in conditiile unei sigurante depline.

Certificatul digital calificat este actul prin care utilizatorul se identifica in spatiul virtual. Pretul sau este de 47 de euro plus TVA si are termen de valabilitate un an de zile. La reinnoire pretul scade la 30 de euro plus TVA.

Lasă un răspuns