ONRC se modernizeaza!

Oficiul National pentru Registrul Comertului este una dintre institutiile in care au loc schimbari demne de apreciat.

Cea mai importanta masura in acest sens este infiintarea Sistemului de Formulare Electronice Inteligente. Prin intermediul acestuia, contribuabilii pot depune o serie de cereri catre ONRC in format electronic, utilizand semnatura digitala. Aceasta semnatura digitala se aplica prin intermediul unui certificat digital calificat eliberat de una dintre firmele autorizate. Pretul acestuia este de 47 de euro fara TVA si are un termen de valabilitate de un an de zile cu optiunea prelungirii. Dupa reinnoirea acestui termen, costul scade la 30 de euro fara TVA. Semnatura digitala va fi utilizata in viitorul apropiat de catre toti contribuabilii mijlocii si mari pentru depunerea declaratiilor fiscale, conform deciziei luate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Acestora li se adauga furnizorii de servicii si echipamente medicale in vederea realizarii noilor raportari electronice catre CNAS.

La ONRC semnatura digitala are rolul eficientizarii activitatii acestei institutii si reducerea timpului acordat de catre cetateni pentru depunerea cererilor.

Semnatura digitala se foloseste pentru cererea de verificare si disponibilitate denumire firma, cererea de inregistrare persoane juridice, cererea de inregistrare si autorizare PFA, cererea de depunere sau mentionare acte, cererea-comanda de eliberare acte, cererea de indreptare erori materiale, cererea de depunere situatii financiare, cererea de eliberare informatii, cererea de completare dosar si cererea de actualizare a obiectului de activitate.

Conform site-ului ONRC, pentru a se rula cu succes Sistemul de Formulare Electronice Inteligente, este necesar programul AdobeReader 8.0.

Lasă un răspuns