Eficientizarea ITM – depunerea declaratiilor online

In conformitate cu Hotararea de Guvern numarul 161 din 2006, Inspectoratul Teritorial de Munca a pus la dispozitia angajatorilor o aplicatie online pentru a transmite registrul general de evidenta a salariatilor in forma electronica si pentru a putea fi depuse declaratiile fiscale.

Aplicatia pentru declaratii ITM online contine 3 module: date de identificare, declaratia inventar si declaratii lunare. Primul modul permite accesarea si modificarea datelor de identificare ale angajatorului, iar prin intermediul celui de-al doilea putem completa formularul destinat declaratiei inventar. Data inchiderii acestui document va fi inregistrata ca data depunerii sale. La modulul destinat declaratiilor lunare se completeaza documentele aferente fiecarei luni. Datele introduse in formularul respectiv pot fi modificate pana la momentul inchiderii aplicatiei.

Instructiunile necesare utilizarii acestui serviciu sunt disponibile si pe site-ul www.inspectiamuncii.ro. Pentru a depune declaratii ITM online persoanele in cauza trebuie sa solicite o parola de acces urmand sa primeasca ulterior un mesaj de confirmare pentru a putea face activarea contului. De asemenea, mentionam faptul ca user-ul si parola se primesc in prealabil de la ITM intr-un plic sigilat.

Depunerea de declaratii ITM online presupune achizitionarea unui certificat digital calificat emis de una dintre companiile autorizate. Pe langa depunerea declaratiilor ITM online contribuabilii pot folosi un certificat calificat in relatia cu mai multe institutii ale statului cum sunt Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) sau Oficiul National al Registrului Comertului.

Utilizatorii certificatului digital pot semna orice document in format electronic fie ca vorbim de corespondenta de afaceri sau cea privata.

Lasă un răspuns