Modernizarea CNAS

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este o institutie de interes national iar principalul sau obiect de activitate il constituie asigurarea functionarii sistemului de asigurari sociale de sanatete din Romania.

Asigurarile sociale de sanatate reprezinta principala sursa de finantare a protejarii sanatatii populatiei asigurand accesul la o serie de servicii de baza: servicii medicale, medicamente, servicii de ingrijire a sanatatii, materiale sanitare, dispositive medicale si alte servicii care sunt suportate din fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.

Vorbim asadar despre o institutie cu un rol foarte important in societatea romaneasca. Tocmai din aceasta cauza este necesar ca ea sa se modernizeze, sa tina pasul cu noutatile tehnologice. In acest scop a fost introdus un nou model de raportare electronica CNAS. Prin acesta toti medicii, farmacistii si furnizorii de servicii si echipamente medicale trebuie sa isi realizeze raportarile catre casele de asigurari in format electronic, utilizand un certificat digital calificat, procurat de la una dintre autoritatile de certificare acreditate.

Prin aceasta raportare electronica CNAS se urmareste integrarea in Sistemul Informatic Unic Integrat. Acesta a fost creat pentru informatizarii in domeniul sanatatii in vederea sistemului de raportare si prelucrare a datelor din sistemul medical la nivel national si judetean. Versiunile actualizate de raportare electronica CNAS sunt disponibile pe siteul acestei institutii.

Prin intermediul unui certificat digital calificat putem semna nu numai o raportare electronica CNAS, dar si orice alt tip de document in format electronic.

 

 

Lasă un răspuns